Udgivet i Kaffe og hverdagsluksus

På langfart i bilen? Her er 5 tips til at holde dig vågen bag rattet

Af Kaffekrus.dk

Der kan være mange grunde til, at man er nødt til at holde sig vågen under en køretur. En af dem kan være, at du er på vej hjem fra bilferie. Turen er lang, men du er nødt til at klare den uden pauser, for i morgen tidlig skal lejebilen afleveres. Du hælder kaffe i termokruset, smider børnene ind på bagsædet og bagagen ind i bagagerummet. I er allerede forsinket og skal køre hele natten. Du ved, at det sikkert bliver en kamp mod søvnen. 

Tegn på træthed under kørslen

Du kender det sikkert. Søvnen har for længst overmandet dig. Du nikker og orker ikke noget. Dette er ikke lige det, man ønsker sig under en køretur. Nogle gange kan det være svært at finde ud af, om man er faldet hen, da man ikke altid vågner op i grynt og spjæt. Søvnen kommer altid snigende. Som en ninja sniger den sig ind på dig med sit bedøvende middel. Der er dog tegn, du kan prøve at observere hos dig selv. 

Disse er tegn på, at du er nødt til at gøre noget for at kvikke dig selv op:

  • Du gaber oftere og oftere.
  • Du nikker og misser med øjnene.
  • Tankerne bliver usammenhængende.
  • De sidste par kilometer er indhyldet i tåge i din hukommelse.
  • Du begynder i slingre i trafikken.

Få nok søvn inden køreturen

Hemmeligheden bag en udhvilet krop og hjerne er søvn. Mennesket kan ikke klare sig med for lidt søvn. Især ikke over en længere periode eller hvis du har brug for at kunne sidde stille i mange timer.

Det kan være livsfarligt for andre og dig selv ikke at få nok søvn. Sørg for at være godt udhvilet, når du ved, du skal køre dagen efter.

Kør om morgenen

Undgå at køre sent om aftenen eller om natten. Her er der større chance for, at kroppen begynder at sige, tak for i dag. Desuden kan der ske flere ulykker i dette tidsrum, da de fleste, der kører her, er i underskud af søvn.

Kør hellere om morgenen, hvor du er mest frisk. Er du alligevel nødt til at køre om aftenen, så kommer du til at få brug for de sidste tre tips.

Drik kaffe

Koffein er som bekendt meget opfriskende, så drik rigeligt af det. Tag et termo kaffekrus med dig, så du har mulighed for at tanke op, hvor som helst der er chancer for det. Kører du lange tomme strækninger, er det jo heldigt, at termokruset holder kaffen varm i mange timer.  Kom dog ikke for meget sukker i kaffen.

Det får blodsukkeret til at stige. Når det falder, bliver du hurtigt træt igen og måske endda mere træt. Er du ikke til kaffe, så prøv med noget sort te i stedet for.

Pas på hvad du spiser

Pas på med at spise tung mad såsom fast-food, usunde snacks og andet fed og sukkerholdig mad. Spis heller ikke store måltider lige før og under kørslen. Blodsukkeret stiger under fordøjelsen og du føler dig garanteret fyldt med energi. Igen er der dog det problem, at blodsukkeret falder lige så snart, maden er fordøjet. Selvfølgelig er det heller ikke smart at køre på tom mave.

Vælg hellere nogle sundere snack under kørslen og lad være med at spise dig for mæt. En sjov lille bemærkning er, at tyggegummi efter sigende skulle hjælpe på al dit gaberi. Det giver dig noget at koncentrere dig om og holder dig en smule mere aktiv end bare at stirre på de hvide striber glide under bilen.

Hold pauser

Kør ind til siden, når du kan komme til det, hvis du føler trætheden melde sin ankomst. Det er vigtigt at få frisk ilt til hjernen og få strukket musklerne. Så stig ud af bilen og gå lidt rundt i den kolde natteluft. Du kan også løbe på stedet, det bestemmer du selv. Pausen kan desuden bruges på at tage en kort lur, hvis du føler, at stedet er sikkert.

En lur på 20 minutter er nok til at hjælpe dig ud af din døsende tilstand, hvilket gør dig mere årvågen på vejene. Sørg for at sætte en alarm, så du ikke sover hele natten igennem. Med alle disse råd når du med garanti at få afleveret lejebilen til tiden, inden du falder om på sengen derhjemme.

Find det du mangler på kaffekrus.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 659 produkter fra mere end 90 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.983 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-18 09:09:38.

3
Produkttyper
659
Produkter
90
Forhandlere
1.983
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.